The Painter/Maleren Villy Fyhn Fyhns nyeste website. English introducion. Paintings/Malerier af V.Fyhn. Fyhns Oase. My garden - my place. Fyhn & Co. Guest room./ Gæstegalleri. Exhibitions/Udstillinger m.m.
  Oversigt.
  |   Malerier af V.Fyhn 1./Paintings 1.   |   Malerier af V.Fyhn. 2./Paintings 2   |   Malerier af V.Fyhn 3. / paintings 3   |   Malerier af V.Fyhn 4./Paintings 4 .   |  


    Villy Engholm Fyhn
    Fyhns Galleri
    Ellerupvej 49
    8883 Gjern   Fyhns Galleri. : Malerier af V.Fyhn. 2./Paintings 2
Symbolladede værker.Worms Power.
Hilsener fra min underbevidsthed. Henvendelse ang. priser m.v.: 26115017.

Vis alle elementer

Worms Loosing
50x50 - akryl på lærred.
Ormens magt er ved at brydes. Fra at være det lidende ofrede lam, venter nu tronen og kronen.
Alt dette - inspirationen o.s.v. startede efter d.2 august - efter nogle meget personlige, åndelige oplevelser og et besøg på Silkeborg Muserum, hvor jeg så "Ragnarok - Odins verden" m. danefæ, tablau af Verdens skabelse efter den nordiske mytologi og sidst men ikke mindst den store Midgårdsorm, som i indgangen til udstillingen bød velkommen med et stort brøl.Jeg tænkte bare, hvad skete der, da dronningen entreede udstillingen.

Lambs Victory.
Færdiggjort - 29 dec.2005.
80x100 - Acryl på lærred.
Et meget specielt billeder, som jeg malede på i ca. to måneder - uden at arbejde på andre billeder. Det var nogle svære måneder, og maleprocessen voldte mig meget besvær, dels fordi jeg havde svært ved at koncentrere mig om maleriet, dels fordi der er utallige detaljer og skyggevirkninger i den store slange. Under billedet gemmer sig et helt færdigt billede med samme tema; men maleriet udviklede sig sådan, at slangen kom fylde det meste, selvom den ikke kom til at opsluge lammet helt. Lammet står kækt og urokkeligt midt i lyset. Kærligheden og det gode vil altid vinde - også selvom det onde fylder så meget og synes så stort og uoverskueligt. Lammet sejrer.
Maleriets tema henter sin inspiration i bibelens fortællinger om Guds lam, som både henviser til Jesus ( Offerlammet o.s.v.), men også indimellem symboliserer mennesket(F.eks. Det fortabte får).
Nu har jeg besluttet, at det skal være færdigt, så jeg kan komme igang med noget nyt i det nye år- 2006, som vi i morgen aften træder ind i.
Forhåbentlig venter en glad og farverig tid. Efteråret har været noget dyster.

My boat is so little. 100x80
Oktober 2005.
100x80 - akryl på lærred.
Historisk/symbolsk.
Igen optræder slangen, og min lille livsbåd er blevet til et vikingeskib. Ofte opleves livet som en sejlads på et oprørt hav i en gammel knagende båd. Alligevel går det ofte godt, hvis båden er gjort af godt tømmer og dygtige håndværkerhænder. Praktiserer vi troen, konsolideres vort liv, og vi synker ikke ned i fortvivlelse. Derfor kan vi hjælpe hinanden med opmuntringer fyldte med tro og håb. Sjovt nok er der jo i livet så meget, som vil trække os ned og få os til at gi` op - kaste livet fra os.
Tro, håb, kærlighed gi`r liv og livsmod. Læs evt. bibelens 1 korinterbrev kapitel 13. "Kærlighedskapitlet".

Signs - 100x100 akryl på lærred.
Malet i sensommeren/efteråret 2005.
Mennesker, som higer og søger i tågeland. Himmel og jord glider ud i eet, her er sumphuller og faldgruber. Hvordan finder jeg vej? Slangen har travlt - tager fuglevinger.
Måske en ven med fod på jorden kan vise vej? Måske Odins ravn? Jeg er på den, hvad skal jeg gøre. Jeg synker ned i mismod og afmagt - opløses - bli`r tåge.
Jeg skimter et lys - sløret og fjern. Varmt i rødt og gult!!!

Wagon 2 - 100x100 akryl på lærred.
Opfølger af Wagon 1.
Dødens vogn ruller endnu i gaderne. Som i middelalderen i pestens tid. Lig på lig samles ind. Lammet lider. Spyd på spyd stikkes ind. Himmel og jord i kamp og oprør. Det bølger frem og tilbage.Timeglasset løber ud - også for mig.
Også i år har døden høstet voldsomt med sin le. Da jeg malede "Wagon 1", anede jeg ikke, at den nærmest ville blive profetisk. Desværre gik profetien om dødens hærgen verden over i 2005 i opfyldelse og blev altfor nærværende.
Jeg vil dog tro - vil-vil-vil-vil-vil-vil-vil!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingen nihilisme skal få mig.Jeg gi`r ikke op. Altfor let at tænke - alt er ligegyldigt, der findes ingen mening. Langt sværere at tro. Men gevinsten er, at liningen går op. Der bli`r harmoni og mening. Måske er mennesket skabt til at tro. Hvorfor mon???

Worms Pover - 100x100 akryl på lærred.
Slangens magt er stor. Både i min indre og ydre verden. Kampen står på mange fronter. Slangen kan symbolisere meget. Det er også op til dig, som læser dette. Jeg kender mine slanger så nogenlunde. Slangerne - som de fremtræder i mine billeder - vil kvæle, ødelægge liv. Nedbryde det gode, det livskraftige, sande og kærlige. Slangerne er livstruende.
Men jeg tror på, at slangens magt er brudt. Læs om hele den underlige forsoningsberetning, som vi f.eks. finder tydeligst i bibelens beretninger - men også i flere andre religioners mytologi. Forskellen er vel bare, at det, som skete dengang for ca. 2000 år siden, ikke bare var mytologi - men blodig virkelighed.
Dagen er din - mal den med lyse og oplivende farver.

  Log på